CATALUNYANOTICIES.COM - Logo

El digital de Catalunya!

03/03/2024

::
Catalunya


Manca de recursos: Agents de les ARRO es veuen obligats a construir les seves pròpies eines per entrades i registres

Catalunya  -  17/11/2023  - 

Tant el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) com el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-FEPOL) han denunciat reiteradament les condicions de treball precàries que pateixen els membres de les ARRO

Els efectius de les Àrees Regionals de Recursos Operatius (ARRO) es troben en una situació preocupant, ja que el Departament d'Interior no proporciona el material adequat per dur a terme les seves tasques. Aquesta manca de recursos ha portat els agents a construir les seves pròpies eines d'entrades i registres, exposant-los a riscos considerables.

Tant el Sindicat Autònom de Policia (SAP-FEPOL) com el Sindicat de Mossos d'Esquadra (SME-FEPOL) han denunciat reiteradament les condicions de treball precàries que pateixen els membres de les ARRO. La falta de material, com ara el balístic, i la inexistència d'eines per facilitar l'accés ràpid a domicilis o altres espais, posa en perill la seguretat dels agents.

En un comunicat conjunt, els sindicats pregunten pel tipus de moltó que la Direcció General de la Policia ha facilitat als agents, si compleix les normatives de la Unió Europea, quin sistema d'homologació ha estat seguit i quin estudi ergonòmic s'ha aplicat en la seva construcció.

Aquesta manca d'equipament afecta greument l'eficàcia dels agents en situacions d'urgència, especialment en entrades a domicilis on es requereix una resposta immediata. La denúncia destaca la necessitat urgent que el Departament d'Interior adquireixi aquest material i proporcioni les eines necessàries per garantir la seguretat dels efectius policials i el correcte exercici de les seves funcions.

Des del SAP-FEPOL i des de l'SME-FEPOL, es fa una crida urgent a la Direcció General de la Policia perquè prengui les mesures necessàries i doti les ARRO i la BRIMO del material adequat, assegurant així la seguretat dels agents en el seu servei a la comunitat.


Font: GIRONANOTICIES.COM

Whatsapp Imprimir


Traducir con Google Translate

Bandera Inglaterra Bandera de España Bandera de Catalunya Bandera de Francia